17 tammikuuta 2015

Skoldag

Moikka Murut! <3 Viime torstaina oli tosi kiva koulupäivä, jossei aamun fysiikkan tehtävää lasketa mukaan heh. Teimme parettain toisille käsienhoito. Sain pariksi ihanan Jeminan. Se on yllättävän helppo todeuttaa. Ja sitä tulee harvemmin ite tehtyä, vaikka helposti siihen löytyy kotoa tarvikkeet kun vähän soveltaa. Ajattelin tehdä teille postauksen kivasta koulupäivästä, koska talvella monilla kuivuu kädet. Tästä vähän inspistä ja käsiä hoitamaan! =)

Käsiä tulisi rasvata säännöllisesti jopa useita kertoja päivässä etenkin näin talvisaikaan kosteuttaville ja pehmentävillä voitella.

Kynsien ja käsien hoitoon tarvitset:
- Käsienhoitotyyny tai voit tehdä pyyhkeestä rullan
- Viilat: hiekkapaperinen tai metallinen, timattiviila,monitoimikiillostusviila
- kylvetyskulho kynsinauhoille ja kynsille + ph- arvoltaan neutraalia saippuaa
- Appelsiinipuutikku
- kynsinauhaleikkurit
- kynsiharja
- pikkutikku (coctailtikku) Esim. lakkauksen virheiden korjaamiseen.
- kynsilakanpoistoainetta
- puhdistusemulsio/desifiointiaine
- käsirasvaa
- kuorinta ainetta
- kynsinauhavoide tai neste (jossei löydy niin vaseliini käy hyvin)
- kynsilakkaa
- pumpulia

1. Aloita käsien puhdistaminen puhdistusemulsiolla/desifiointiaineella.

2. Vanhan kynsilakan poisto. Käytä mielellään ei asetoni-tuotteita.

3. Tee kynsien lyhennys ja muotoilu. Pidä viilaa mielellään n. 45 asteen kulmassa. Käytä viilaa vain yhdensuuntaisin tapahtuvin vedoin.

4. Tässä vaiheessa on hyvä tehdä kynnen kiillostus.

5.Seuraavaksi levitä kynsinauhoille hieroen kynsinauhavoide tai vaseliinia.

6.  Laitan astiaan lämmintä vettä ja muutama tippa neutraalia saippuaa. Veteen voi sekoittaa myös mm. Hunajaa, minttua, laventelia, yrttejä. Huomioi, että liotus kohdistuu vain kynsiin ja kynsinauhoihin, kuppiin ei kannata laittaa liikaa vettä.

7.  Tässä vaiheessä on hyvä hoitaa kynsinauhat loppuun kun vesi on niitä pehmittänyt. Elikkä Työnnä varovasti appelsiinitikulla, jonka ympärille on kiedottu pumpulia, kynsinauhoja taaksepäin. Tarvittaessa kynsitikkuja voidaan poistaa varovasti leikkaamalla. Puhdista vielä appelsiinitikun avulla varovasti kynsien alusta.

kylpy

8. Kynsien hoidon jälkeen suoritetaan käsien ihon kuorinta. Hiero kuorintatuotehierovin ottein ja poista lopuksi märän froteepyykeen avulla tai pese kädet hanan alla. Kuivaa lopuksi kädet.

9. Levitä käsivoide ja samalla voit tehdä pienen hieronnan vielä käsille. Käsivoiteen valinnassa kannattee miettiä omia tarpeita. Esim: Kosteuttava tai ravitseva käsivoide.

10. Tämän vaiheen voi jättää kotona tehdessä pois. Eli tässä vaiheessa kädet käytettiin parafiiniasiassa ja peitettiin muovilla+ froteella. Annettiin vaikuttaa 10 min ja poistettiin ylimääräinen parafiini. (jäljelle jäänyt tuote hierottiin ihoon)

11. Poista kynsilakan poistoaineella rasva kynnen pinnalta. 

12. Tässä vaiheessa lakkaa kynnet mieluisalla lakalla. ( käytä ensin aluslakkaa)

13. Valmis! Nyt pitäs olla ihanan pehmeät kädet 


paratiinin jälkeen, ennen paratiinin poistoa.

Tähän loppuun laitoin vielä muutaman kuvan koulupäivän ajalta.

kokeiltiin tällä kertaa raahelaista pizzeriaa nimeltä kankalar
Käytiin Jempun kanssa ruoka välkällä testaan joku raahelainen pizzeria. Päädyttiin tällä kertaa kankalar nimiseen pizzeriaan. Ihanan paljon majoneesia. xd Alkaa jo pikku hiljaa kyllästyä subway:hin, kun se on lähin ruoka mesta koulusta. 

terveellinen koulu lounas 
Toivottavasti piditte tästä postauksesta ja mun kivasta koulupäivästä! :) Ja tästä postauksesta tulikin vähän pidempi mitä suunnittelin, sori. :P Ei muutakun manikyyriä tekemään. 

koulu selfie
Mukavaa illanjatkoa kaikille! 

6 kommenttia:

 1. Nätti muru! <3 Pitäskin huoltaa kynnet taas pitkästä aikaa, vaikka teen sitä aina kynsien lakkauksien vaihtuessa, mutta joskus saattaa mennä viikkokin kunnes jaksan poistaa entiset lakkaukset ja ne ei oo todellakaan enää kivan näköiset silloin... :D
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! ♥ Näinpä, itse oon niin laiska, että revin vanhat lakat :/ monesti halkee koko kynsi :( paha tapa :D

   Poista
 2. Kaunis kuva sinusta =) <3 Ihana ois päästä tollaseen käsihoitoon, varsinki näin talvella :) !! Ite on nii laiska tekee tollasia, just vanhat kynsilakatki ni oottaa melkee et ne kuluu pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru! <3 Tuuppa mulle kouluu joku päivä käsihoitoon :) Meillä pitää 5 kertaa tehä jollekki tuo enneku saa suorittaa kokkeen/näytön :)

   Poista
  2. Jooo ! Millo saan tulla?? :D Mulla loppuis pari vk päästä harjottelu ni viim sitte? 8) jee <3

   Poista
  3. Oikeestaan milloin vain, kuha meilla on asiakaspalvelua :p Yleensä tässä jaksossa on tiistaisin, tai passaa se sitten ku harjottelukinloppuu :) iha miten ite tyksit :p<3

   Poista